Відкриваються двері Музею бурштину в Рівному

Опубліковано Вікторія Шовчко 29-07-2010

“Промінь сонця на землі” – так називали наші предки бурштин за його теплоту і лікарських властивості. Унікальність кожного каменя за колірною гамою і внутрішньому багатству робить його в сучасному ювелірному виробництві незамінним супутником дорогоцінних металів.

У світлі цього радує, що унікальні експонати єдиного в Україні музею бурштину, створеного на базі державного підприємства “Бурштин України” тепер доступні для огляду широкій публіці, а не тільки членам офіційних делегацій. Адже в колекції, що збиралася протягом сімнадцяти років, представлені унікальні експонати наприклад найдавніший ювелірний експонат України – стародавній амулет у вигляді диска, що датується близько 500 р. до н.е., а не грановані частини датуються близько 40 мільйонами років.

Читати далі »

Похід на Крим

Опубліковано Вікторія Шовчко 27-07-2010

Завершився морський похід пам’яті в Крим, організований нащадками російських емігрантів, які покинули Росію після поразки білогвардійських військ під час Громадянської війни 20-х років XX століття.

Похід стартував у Венеції з благословення Руської Православної церкви на борту корабля “Егейська Одіссея”. Його учасники пройшли маршрутом просування російських кораблів на захід, але в зворотному напрямку. У місцях, де зупинялися кораблі 90 років тому (Венеція, Бізерта, Мальта, Пірей, Лемнос, Галіпполі, Стамбул, Севастополь), проводилися меморіальні церемонії.

Читати далі »

Магніти Заратустра

Опубліковано Вікторія Шовчко 26-07-2010

На планеті Земля, за переказами, всі події відбуваються за заздалегідь передбаченому ієрархами Світив планом: з’являються і зникають нові міста і цивілізації, здійснюються наукові відкриття, грунтуються нові релігії і при цьому йде постійна боротьба між добром і злом.

Провідниками всіх визначений подій в світ людей є Присвячені Великого Білого братства, які, закладаючи «сердечні магніти» (центри тяжіння подій) в певних місцях Землі, викликають глобальні зміни в житті людства.

Читати далі »

Тяжке становище Києво-Печерської Лаври закінчується?

Опубліковано Вікторія Шовчко 25-07-2010

Після передачі Київрадою комплексу Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника в державну власність, Кабінет міністрів України виділив 15 з половиною мільйонів гривень на ліквідацію наслідків зсувів.

Тяжке становище пам’ятника архітектури XVII століття були викликані несприятливими погодними умовами взимку 2010 року в поєднанні з наслідками хаотичною забудовою прилеглих територій, через які значно підвищився рівень грунтових вод.

Читати далі »

Національне дерево України

Опубліковано Вікторія Шовчко 16-07-2010

Природа навколо нас, як і пам’ятники архітектури, – німі свідки історії. Вони зберігають спогади про людей і події, які їх оточували за багато років до появи нас на світ. Їхнє життя – сама, часом, Історія. збереження якої є одним із завдань кожної культурної людини.

Саме з цією метою був організований Всеукраїнський конкурс «Національне дерево України», де в кількох номінаціях брали участь видатні своєю історичною, естетичною та культурною цінністю дерева з усіх регіонів України.
Значимість конкурсу була підтверджена наказом міністра охорони навколишнього природного середовища, в якому оголошували його переможці:

Читати далі »

Юсуповський комплекс відроджується

Опубліковано Вікторія Шовчко 15-07-2010

Юсуповський палацово-парковий комплекс в Ялті скоро знову відкриє свої двері для відвідувачів завдяки внесенню змін до закону “Про пам’ятки культурної спадщини України”.

Радує те, що віднині на цей пам’ятник архітектури можна буде помилуватися не тільки з-за паркану крутих бізнесменів, які користуючись недосконалістю законодавчої бази і продажності чиновників Ялтинського міського управління земельних ресурсів, які, до речі, вже знаходяться під слідством, вирішили отримати у власне розпорядження царський палац.

Читати далі »