Страшна математика геноциду

Три голодомори, репресії та війна влаштовані окупаційною радянською владою на захоплених із зброєю в руках українських землях стали справжнім геноцидом задля ламання духу опору та знищення цілої нації прийшло без будь-якої помітної реакції світової спільноти, бо її цілком влаштовувала повноводна ріка золота українських полів, яку червоні під дулами своїх вірних псів режиму відбирали до останнього колоска у українських селян, прирікаючи останніх на голодну смерть, та за безцінь продавали за кордон.

А тим часом кількість голодуючих під час першого штучного голодомору 1921 – 1923 років сягнула страшної цифри в вісім мільйонів людей, з них пів мільйони – померло. Адже кривавий кат Ленін ще в травні 1921-ого підписав телеграму з вказівками своїм місцевим призначенням про вилучення у українських селян та відправку мільйона пудів зерна до центральних регіонів Московії, а ще була діюча з 1917-ого програма «продразверстки», згідно якої окуповані мали годувати армію окупанта.

Вдалий з точки зору режиму, ніким не засуджений «експеримент» з приборкання українців червоні знов повторили через десятиліття, але наслідки тієї катастрофи в кілька разів перевищили попередній результат. Принцип був все той самий: виїмка у селян під дулами рушниць врожаю, план зернозаготівлі для України в 260 мільйонів пудів та сумнозвісний розстрільний закон «Про три колоски». Загальна кількість жертв – голодувала майже вся країна і близько чотирьох мільйонів загиблих (хоча деякі сучасні історики наполягають на цифрі в сім мільйонів з урахуванням всіх факторів).

В ще теплі після смерті родин українських селян хати московські окупанти масово завозили вихідців зі своїх багнюк з дальнім прицілом на повну асиміляцію українського з тім міксом захоплених різношерстих, не маючих нічого спільного між собою етносів, які вони самі називають «росіянами». Тільки до Одеської області в 1933-ому було направлено 141 залізничний ешелон російськомовних переселенців з Горківської області, до Дніпропетровська – 125 ешелонів із західних областей РСФСР, на Харківщину – 188 ешелонів з центральних районів Московії, на Донеччину – 147 ешелонів з Іванівської області. Так, вбивши корінне українське населення цих регіонів, окупанти русифікували їх задля запобігання відновлення руху опору та боротьби за незалежність України.

Довершили справу розпочата Москвою та Берліном Друга світова війна, в якій Україна понесла найбільші людські жертви з усіх країн Світу – страшна цифра в 9 000 000 людей (і це тільки підтверджені данні), загалом же з 1939 по 1945 роки населення країни скоротилося на 14 300 000 людей, та третій штучний голодомор 1946 – 1947 років від червоних рад з метою відбирання зерна у українських селян для підгодовування дружніх режимів Східного блоку в розмірі 1 850 000т вивезеного врожаю (кількість жертв: голодуючих – 1 154 000 та понад мільйон померлих).

03-08-2021 Вікторія Шовчко

Обговорити статтю в спільноті

Поділитися в FacebookДодати в TwitterДодати в Telegram

Коментування цієї статті закрите.