Теукри - засновники Великого Риму

Чи був той «хлопчик» (насправді оспівана сучасними істориками міфічна Давня Греція)? Адже чимало давніх та сучасних науковців з наявних фактів роблять логічний висновок, що її просто придумали не так вже і давно (в XVIII столітті) германські історики для обґрунтовування існування вигаданої ними західно-римської цивілізації в якості єднальної ланки між Римською імперією та сучасними німцями, щоб довести прадавнє коріння та арійське походження своєї нації.

По-перше, автор монументальної історії Риму «Історія від заснування міста» Тит Лівій називає пращурами римлян праукраїнські племена теукрів. Це підтверджує і Плутарх – теукри, пелазгі (причому перші старші за других), дорійці, лелегі, карійці кількома хвилями мігрували з території нинішньої України, заселяючи пустинне узбережжя Середземномор’я (це ж стосується острова Кріт за відомостями Діодора Сицилійського).

По-друге, згідно античного автора Лікурга греки нічого не знали про «Іліаду» та самого Гомера ще три століття після їхньої появи, в той час як жителі української Ольвії (північне приазовсько-черноморське узбережжя) весь цей час зачитувалися та цитували цей твір, який яке до того ж, за свідченнями самих греків, спочатку був написаний не грецькою, котрої ще взагалі не існувало; сам ж автор безсмертного твору був не греком, а скіфом.

По-трете, за дослідженнями скандинавського науковця Мартіна Нілльсона в І тисячолітті до н.е. Скіфія (Еллада) існувала як високорозвинена країна, в той час як Греція була всього лише низькорозвиненою аграрною країною без міст, за які рахувалися великі села.

По-четверте, сам Геродот, який в V ст. до н.е. став «батьком» прадавньої історії, підтверджує, що пращури жителів Середземнопор’я прийшли туди з півночі, а країна їхня звалася Палазгея. За його ж свідченнями Фракію та північну Грецію до Іонійського моря та Фісалійської річки Пенеї заселяли саме теукри.

По-п’яте, багаторічні дослідження на Змїному під Одесою на чолі з головою Одеського археологічного товариства С. Охотніковим підтвердили матеріальними артефактами функціювання на цьому острові VII – IV століттях до н.е. храму Ахілла, в якому за легендами він і був похований.

По-шосте, історики В. Даніленко та його учень М. Чмихов обґрунтовано довели трипільське (а це VI-III тис. до н.е.) походження українського бога Зевса, батька першого царя Трої, Теукра.

По-сьоме, ніякої «давньогрецької» цивілізації за свідченнями істориків просто не існувало, Греція як держава з’явилася на мапі світу лише біля двох століть тому (в 1830 році), а її, зовсім не схожа на давньоеллінську, розмовна мова (димотика) датується 1818 роком.

Висновок з вище наведеного напрошується лише один: підвалини європейської цивілізації заклали саме праукраїнці (ті самі теукри), які приблизно в 2300 році до н.е. мігрували з північних азово-причерноморських степів через Карпати, розселяючись Середземномор’ям в числі народів «курганної хвилі».

17-09-2021 Вікторія Шовчко

Обговорити статтю в спільноті

Поділитися в FacebookДодати в TwitterДодати в Telegram

Коментування цієї статті закрите.