Змієрия у Пирогово

Опубліковано Вікторія Шовчко 28-05-2010

Чарівний світ повітряних зміїв порадує 29 травня відвідувачів Музею архітектури та побуту України в селі Пирогово під Києвом.

Яскраві міфічні істоти, які прагнуть у височінь і не можуть відірватися від землі, як людська душа у вічному польоті в невідомість … Чи ні це приваблює глядачів у цьому захоплюючому видовище, організованому Головним управлінням освіти Київської мерії серед учасників віком до 18 років з різних регіонів України?

Читати далі »

Реставрація чи руйнація?

Опубліковано Вікторія Шовчко 27-05-2010

Колись пишна королівська резиденція польського короля Яна III Собеського в місті Жовква зараз в жалюгідному стані. Час і людина витратили чимало часу для його руйнування: спочатку розпродаж по камінцях Артура Глодовского, потім спалення під час Північної війни, потім руйнівна діяльність численних організацій – орендарів, а останньою краплею стають непрофесійно проводимі реставраційні роботи.

Зараз у фортеці номінально проводяться реставраційні роботи. Однак що залишиться після них? Адже вже тріснула стіна після заміни дерев‘яних перекриттів на металеві, а стіни змокріли після танення снігів через прориви на вкритому лише руберойдом і клейонкою даху. Хоча за планом реконструкції фортеця вже до кінця 2009 року повинен був стояти під новим дахом з міді.

Читати далі »

Королівські символи в Нікіте

Опубліковано Вікторія Шовчко 26-05-2010

Символи французької королівської влади різних кольорів та розмірів розпустилися в Нікітинском ботанічному саду (Ялта) на прикінці травня. Більше ста видів ірисів яскравою веселкою на нетривалий термін розфарбували зелені клумби саду.

Іриси – дивовижні квіти, що вражають уяву з часів стародавньої Греції, де вони і отримали свою назву на ім’я богині Іриди, яка спускалася на землю по веселці(ст. гр. “Ίρις” – веселка).

Читати далі »

Концентратори енергії Атлантиди

Опубліковано Вікторія Шовчко 25-05-2010

Атлантида. Одне це слово змушує уяву малювати картину раю на землі, де немає старості, хвороб та бідності, де володіння антигравітаціэю і телепортацією – буденна річ, де люди живуть в гармонії з навколишнім світом і створюють великі шедеври лише силою думки.

Ця життєва сила і необмежена енергія атлантів, згідно з легендами, забезпечувалася енергетичними кристалами, подарованими Вищім Космічним Розумом для створення на Землі високорозвиненої раси. Мережа кристалів була пов’язана з головним Кармічним Кристалом Атлантиди, тобто кристали були зосередженням життєвої сили – основної рушійної сили цивілізації атлантів.

Читати далі »

Порцелянові ляльки в Лівадійском палаці

Опубліковано Вікторія Шовчко 22-05-2010

20 травня в Лівадійському палаці відкрилася виставка порцелянових ляльок “Російські монархи. Династія Романових”, яка приурочена до 400-річчя царського дому.

Унікальні ляльки, створені руками умільців, для передачі духу епохи одягнені в костюми, зшиті за старовинними технологіями з використанням антикварних матеріалів.

Читати далі »

Фестиваль повітроплавання у Кам'янці

Опубліковано Вікторія Шовчко 19-05-2010

Блакитні небеса – джерело вічного натхнення для людства. А усипана різнокольоровими кульками височінь в обрамленні величної Кам‘янець-Подільської фортеці стає незабутнім враженням для сотень глядачів, які відвідують щорічний Міжнародний фестиваль повітроплавання.

Стародавня фортеця, що потопає в молодій зелені, і блакитні води Смотріча, в яких відбиваються хмарами, і “Лань, що біжить” (міст), яка перескакує через річку, в золотих променях сонця з висоти пташиного польоту. Що може бути прекрасніше?

Читати далі »

Битва народів 2010

Опубліковано Вікторія Шовчко 05-05-2010

Поринути в атмосферу середньовіччя і побачити справжню лицарську битву в антуражі стародавньої фортеці Хотин з кожним роком збирається все більше ентузіастів. У цьому році міжнародний фестиваль “Битва народів”, що проходив з 30 квітня по 3 травня, зібрав більше тисячі учасників з країн СНД і зарубіжжя.

У цьому дійстві все справжнє: костюми і обладунки створені вручну за старовинними лекалами, їжу готують на багаттях і їдять тільки дерев’яними ложками і битва, в якій одне правило – вистояти.

Читати далі »