Українська незалежність 1918-ого

Фактично 27 січня 1918 року за старим стилем стало офіційною датою відліку української незалежності ХХ століття – саме тоді був підписаний Брест-Литовська мирна угода, яка для країни поклала край Першій світовій війни, в котру вона була втягнута московською імперією Романових. Фактично Україну, як самостійну державу, де-факто цим документом визнали інші підписанти договору: Німеччина, Австро-Угорщина, Османська імперія та Болгарське царство – відлік пішов.

При чому червоний люмпен, який на перемовинах представляв Московію, сам визнав незалежність Української народної республіки підписанням мирної угоди 3 березня 1918-ого, що було забезпечено в тому числі сумнозвісним боєм під Крутами, який зупинив просування військ російських загарбників в глибину української території.

Але вже через рік вірні зрадницько-підступницькій ідеологічним традиціям всіх поколінь попередньої московської влади від золотоординського улусу до тільки-то скинутого царя Миколая ІІ, російські війська без оголошення війни порушили її умови, зі зброєю ступивши на українські землі. Кровопролитна війна, десятки тисяч жертв, зрада європейських союзників, і Україна на сім десятиліть занурилась у пекло тоталітарного радянського режиму з його експропріацію всьго приватного майна, трьома штучними голодоморами, репресіями та Другою світовою війною.

Саме тому як тільки у червоної влади прийшло усвідомлення, що світ заплющив очі на московське порушення всіх міжнародних законів, договорів, норм і не збирається допомагати Україні у відновленні територіального суверенітету, чекисти почали масово знищувати, вивозити, засекречувати архіви з документами, які розвінчували їхню вигадану за Петра І та Катерини ІІ легенду про «великий російський народ з тисячолітньою історією» та спростовували міф про єдність українського та російського народу. Так український оригінал Брест-Литовського договору зник.

Але московські сподівання, що в багатомільйонних сховищах інших країн-підписантів цей історичний документ теж зник назавжди. Правда знадобляться терпіння, кропітка праця та три десятиліття після відновлення суверенітету 1991-ого, перш ніж представникам української посольської місії в Туреччині за безпосередньої участі Андрія Сигіби наприкінці 2020-ого вдасця знайти в стамбульських архівах гарно збережений оригінал Брест-Литовського договору навіть з сургучним відбитком великого тризуба УНР. Московіти знов зазнали поразки в своїх намаганнях сфальсифікувати історію, правда про яку у них вважається самою великою державною таємницею за сьома печатками.

03-12-2020 Вікторія Шовчко

Обговорити статтю в спільноті

Поділитися в FacebookДодати в TwitterДодати в Telegram

Коментування цієї статті закрите.