Романтична променада в Яремче

Історія

Романтична променада в Яремче Романтична променада

Природа Карпатських гір – невичерпне джерело натхнення та відновлювальних сил, які пробуджують з потаємних глибин серця бажання творити, щоб поділитися цією красою з усіма бажаючими сприймати диво. Саме тому без шкоди для природи навколо Яремче з’являються все нові і нові облагороджені людською рукою стежки та маршрути, розширюючи туристичні горизонти.

Так однім з логічних продовжень дозвільного осередку міста у вигляді сувенірного ринку із знаменитими дерев’яним рестораном-музеєм Гуцульщина та мальовничим водоспадом Пробій стала тропа в напрямку Ямної вздовж високого лівого берегу річки з безліччю дивовижних краєвидів повз (тим більше, що безпосередньо в Яремче доступ Прута широкого загалу туристів частково обмежений, та й сам берег занизький).

Прут з романтичної стежки в Яремче Прут з романтичної стежки

Хоча ініціаторами та інвесторами спорудження облаштованого маршруту «Романтична променада» стали «Romantic Spa Hotel» та готель «Станіславійський» задля розширення зони комфортного відпочинку своїх гостей, хоч і відкритої для широкої публіки. Розробка проекту облаштування маршруту готелі – базар в гармонійному поєднанні з карпатською природою стилі була довірена Івану Гаврону, а виконання – Матіасу Гьопфнеру.

Кілька місяців роботи, і на самому краєчку прірви скелястого берегу серед високих смерек пролягла зручна мощена деревом доріжка з міркувань безпеки захищена огорожею із зручними оглядовими майданчиками в наймальовничиших місцях з кількома лавками для перепочинку. Вона була відкрита 5 червня 2016 року.

Годівничка на яремчанській Романтичній променаді Годівничка на яремчанській променаді

Дуже швидко гарно обране місце та фольклорне виконання перетворили «Романтичну променаду» на одну з місцевих пам’яток, як вдале продовження самобутнього, народженого етноосередком нижче за річковою течією відчуття чарівності моменту єднання людини і природи голосом з гуцульського минулого. І зараз доріжка входить в тому числі до переліку основних екскурсійних пропозицій, які яремчанські готельєри рекомендують своїм гостям.

Архітектура

Розташована на високому лівому березі річки Прут романтична тропа, більшою частиною одягнена в дерев’яні обладунки з організацією зручних оглядових майданчиків, простягається на 280 метрів від найпівденнішою околицею Яремче з її готелями до місцевого етноцентру.

Мальовничі краєвиди променади в Яремче Мальовничі краєвиди променади

Вона представляє собою нешироку пішохідну доріжку, що часом нависає над прірвою, з суцільним замощенням рифленою деревиною, шліфованими круглими брусами-перилами та дерев’яним штахетником, що єднає їх з боку річки в єдину конструкцію. Задля комфорту відпочинку на маршруті променади влаштовані лавки з шліфованих дерев’яних брусів та годівнички для птахів – задля розваги відвідувачів.

Додаткова інформація

Місце розташування: Україна, Івано-Франківська обл., м. Яремче (південна околиця вздовж Прута).

Як дістатися

Автотранспортом по трасі Н09 (Мукачево – Івано-Франківськ – Львів) до південної околиці Яремче (міст через Прут), де від сувенірного ринку бере свій початок «Романтична променада».

Громадським транспортом до залізничної/ автостанції Яремче, звідки пішки один / два квартали до етно-маркету з романтичною стежкою в південній частині.

Вікторія Шовчко

Переглянути розташування Романтична променада в Яремче на мапі

Обговорити статтю в спільноті

Поділитися в FacebookДодати в TwitterДодати в Telegram